Ciorba de ciolan de porc

Ciorba de ciolan de porc
***8portii***50min***
Ingrediente:
  • 1 ciolan proaspat sau afumat
  • 150 g morcovi
  • 200 g ardei
  • 200 g ceapa
  • 200 g cartofi
  • 100 ml ulei
  • 15 g orez
  • 5 galbenusuri
  • 50 ml otet
  • 5 g faina
  • 5 g tarhon uscat
  • sare

Preparare:

1. Se spala ciolanul, se taie si se fierbe 30 min in 2 l apa cu 1 ligurita sare. Se strecoara supa, se desprinde carnea de pe os si se taie in bucatele.
2. Se curata, se spala si se taie legumele dupa preferinta. Se alege si se spala orezul. Se incinge uleiul. Se calesc putin morcovii, apoi se adauga ardeii, ceapa, orezul si cartofii. Se stinge cu supa fierbinte si se mai fierb la foc moderat 5 minute.
3. Se sareaza si se condimenteaza ciorba dupa gust si se drege cu galbenusurile amestecate cu faina, un praf de sare, otetul si 2-3 linguri de apa rece. Se mai lasa pe foc pentru 2-3 clocote, apoi se presara tarhonul si se acopera oala cu capac.

2 comentarii: