Tocanita de ciuperci cu ardei gras

Tocanita de ciuperci cu ardei gras
***4portii***40minute***

Ingrediente:

  • 750  g ciuperci asortate ( manatarci, iutari, champignions)
  • 2 cepe mici
  • 1 catel usturoi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 300 g ardei gras
  • 250 g  fasole verde
  • 40  unt 
  • 1 ligurita boia
  • 1 lingura faina
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper

Preparare:

1. Se curata ciupercile, se taie bucati sau se lasa intregi, in functie de dimensiuni. Se curata si se toaca ceapa verde si se taie rondele. Se curata ardeii grasi, se spala si se taie in bucati mari. Se curata fasolea verde si se taie in bucati. Se opareste apoi 2 minute, in apa cu sare si apoi se trece prin jet de apa rece. Se lasa sa se scurga.
2. Se prajesc ciupercile in unt. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 min. Se presara boiaua si faina si se calesc. Se stinge cu 250 ml apa si se amesteca. Se adauga smantana si se da in fiert. Se lasa sa fiarba 12 min.
3. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc inauntru legumele timp de 6 min. Se adauga legumele in compozitia de ciuperci. Se lasa sa fiarba 5 min. Se sareaza si se pipereaza. Se poate servi alaturi o garnitura de orez fiert bob cu bob.

Pofta buna!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu