Ciocolata de casa

Ciocolata de casa
***4 portii***30 min***

Ingrediente:

  • 450 g zahar
  • 10 ml esenta rom
  • 170 g unt cu 80% grasime
  • 500 g lapte praf
  • 80 g cacao
  • 100 g miez de nuca
  • 150 ml apa

Preparare:

1. Se amesteca laptele praf cu cacaua si apoi se cern.
Zaharul si 150 ml de apa se fierb circa 10 minute pana se obtine un sirop cleios. Se trage vasul de pe foc si se adauga untul taiat bucatele.
2. Se pune si esenta de rom impreuna cu amestecul de lapte si cacao. Se amesteca energic pentru a evita cocoloasele si la final, se adauga nuca maruntita.
3. Intr-o tava mare de aragaz unsa cu foarte putin ulei se toarna amestecul obtinut, se niveleaza cu un cutit cu lama lata trecut prin apa rece si se da la rece pentru 3 ore.
Pofta buna!


Un comentariu: