Ciorba de burta

Ingrediente:

  • 300 g burta de vita  
  • 1/2 picior de vitel
  • 1 l apa& 
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 boabe de piper
  • 1 ligura otet
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita faina
  • 100 ml smantana

Preparare:

1.  Se spala burta in mai multe ape si se curata cu sare pana ramane alba. Se curata si se spala legumele. Se pun la fiert burta, picorul de vitel, legumele intregi, foaia de dafin si boabele de piper, in apa cu sare. Se indeparteaza spuma care se formeaza la inceputul fierberii, apoi se lasa la fiert 1 ora.
2. Se strecoara supa. Se taie fideluta burta si carnea de vitel. fasiile de burta se pun la fiert inca 50 minute.
3. Se amesteca faina dizolvata in 50 ml apa rece cu galbenusul, mustarul smantana, 200 ml supa racita si un varf de cutit praf de sare. Amestecul se toarna in oala peste burta fiarta si se lasa sa dea intr-un clocot. Se stige focul si se adauga legumele pasate, otetul si usturoiul zdrobit.
SFAT
DRESING PICANT! Se fierbe 30 minute, la foc mic, un gogosar murat in otet cu 1 cana de apa, apoi se paseaza si se amesteca in 50 ml zeama de ciorba, putin piper macinat si boia. Se serveste ciorba alaturi de acest dressing.

Un comentariu: