***4portii***30min
Ingrediente:
- 400 g ton proaspat,taiat in felii subtiri
- 2 fructe de avocado tari si coapte
- 4 liguri de ulei de masline extravirgin
- 10 bucati de zmeura proaspata
- sucul de la o lamaie
- 1/2 lingura de piper rosu
- sare
Preparare:
1. Pasa zmeura printr-o sita de legume cu ochiuri mici , apoi strecurati amestecul printr-o strecuratoare cu ochiuri inguste, in asa fel incat sa obtineti doar sucul.2. Zdrobiti usor boabele de piper rosu si puneti-le deoparte; decojiti fructul de avocado, apoi treceti-l sub jet de apa rece, taiati-l pejumatate, scoateti samburele; taiati-l felii subtiri si punetile repede parte din printr-o parte din sucul de zeura , pentru a nu se innegri.
3. Amestecati intr-un bol cu ajutorul unui tel mic sucul de zeura amestecat cu o jumatate de lingura de suc de lamaie si un varf de sare, la care se adauga uleiul, pana cand se obtine un sos omogen.
4.Aranjati feliile de ton proaspat, de preferinta intr-un singur strat , pe farfurii individuale , condimentati cu sosul pregatit si lasati-le deoparte pentru cateva minute.
5.Aranjati apoi deasupra feliile de avocado, condimentati cu restul de sos si boabele de piper pisate si serviti.
POFTA BUNA!
Foarte bun, depinde si de gusturi.
RăspundețiȘtergere