Varza calita

 Mancare de varza calita
***5portii***75minute***

Ingrediente:

  • 800g varza
  • 150ml vin alb
  • 300g ceapa
  • 300ml suc de rosii
  • 7-8 boabe de piper
  • 5g cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 50 ml ulei
  • sare

 Preparare:

1.Se curata varza de frunzele exterioare si de cotoare si se taie fideluta. Se curata si se toaca ceapa.
2.Se incince uleiul intr-o cratita cu pereti grosi. Se calesc impreuna varza si ceapa. Se amesteca preparatul cu o lingura de lemn, pentru a evita arderea la baza vasului.
3. Se toarna treptat vinul si sucul de rosii. Se completeaza cu apa fierbinte, pana se acopera varza. Se adauga piperul, cimbrul si foile de dafin si se lasa la fiert 20minute, la foc mic.
4.Se incalzeste cuptorul. Se introduce cratita la cuptor, la foc moderat, pentru 30 minute. In timp ce varza se rumeneste la cuptor, se prepara o mamaliguta si se servesc impreuna cu ardei iute proaspat sau din conserva.
Pofta buna!

Preparare:

Preparare:
Preparare:

2 comentarii: