Ciorba de pui dreasa cu smantana

Ciorba de pui dreasa cu smantana
***8portii***50min***

 Ingrediente:

  • 500 g carne de pui
  • 200 g morcovi
  • 50 g  pastarnac
  • 50 g telina
  • 150 g ardei
  • 100 g cartofi
  • 200 g ceapa
  • 500 ml bors
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml smantana
  • 1 legatura parunjel
  • 1 legatura leustean
  • sare, piper, boia

Preparare:

 1. Se spala carnea de pui si se pune la fiert in 1 litru apa cu putina sare. Dupa ce a fiert, carnea se scoatepe o farfurie, se curata  de oase si se portioneaza.
2. Legumele se spala, se curata si se taie cubulete. Se adauga in oala cu supa de carne in urmatoarea ordine: morcovi, pastarnac, telina, cartofi, ardei, ceapa.
3. Borsul se fierbe separat si se spumeaza. Se toarna in ciorba cand au fiert legumele. Se adauga bucatile de carne, sare si piper dupa gust.
4. Se bat galbenusurile cu smantana si putina sare. Se ia ciorba de pe foc si se drege cu amestecul de galbenusuri si smantana.
Se lasa ciorba acoperita 5 minute. Se serveste presarata cu boia si verdeata, cu lamaie sau otet alaturi, pentru cei care o prefera mai acra.
Pofta buna!!! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu