Ciorba de peste

Ciorba de peste
***8portii***40min***
Ingrediente:
  •  500 g peste
  • 50 g morcovi
  • 50 g patrunjel
  • 100g telina
  • 100 g ceapa
  • 75 g ardei gras
  • 200 g rosii
  • 500 ml bors
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura de leustean
  • sare
 Preparare: 
1. Radacinoasele se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare. Ceapa curatata se toaca marunt. Rosiile se decojesc si se taie in cuburi mari.
2. Se incinge uleiul in oala pentru ciorba si se calesc legumele, incepand cu radacinoasele si adaugand in continuare fasiile de ardei, ceapa iar la sfarsit rosiile. Se sting legumele in 1 litru apa fierbinte si se lasa la fiert 10 min.
3. Se curata, se spala si se portioneaza pestele. Cand legumele sunt fierte se adauga bucatile de peste, iar dupa 10 min se toarna borsul fiert in prealabil. Se serveste cioarba presarata cu leustean proaspat, tocat marunt.
Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu