Ciorba de potroace

Ciorba de potroace
***10portii***50min***

Ingrediente:
  • 1 kg tacamuri de pui
  • 200 g pipote
  • 3 liguri orez
  • 50 g radacina patrunjel
  • 50 g pastarnac
  • 250 g rosii
  • 150 g morcovi 
  • 80 g telina 
  • 100 g ceapa
  • 50 g bulion
  • 1 legatura leustean
  • otet, smantana
  • sare, piper

Preparare: 

1. Se oparesc maruntaiele de pui, apoi se scurg si se pun la fiert intr-o oala cu 1,5 l apa rece.Se indeparteaza spuma care formeaza la inceputul fierberii.
2. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se alege si se spala orezul. Se decojesc si se taie marunt rosiile. Se fierb legumele impreuna cu tacamurile de pui. Se adauga orezul si rosiile si se mai lasa ciorba 5 min pe foc mic. Se toarna in boluri si se presara leustean tocat marunt. Otetul si smantana vor fi la discretie, pentru ca fiecare sa-si dreaga portia dupa preferinta. Este ciorba preferata de romani dupa nunti si petreceri.
Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu