Ciorba de fasole

Ciorba de fasole cu sira de porc afumata
***6-7 portii *** 60min***

Ingrediente:

  • 250g sira de porc afumata
  • 100 g fasole alba noua
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac mic
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 250ml zeama de varza acra
  • 1 ramurica tarhon
  • 2-3 fire leustean
  • 2-3 fire patrunjel
  • 5-6 boabe piper
  • sare

Preparare:

Se taie sira de porc, se spala si se fierbe timp de 5 minute. se scurge, se spala din nou si se pune la fiert intr-o oala cu 1 litru de apa.
Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert 15 minute. Se scurge si se pune la fiert intro alta apa fiarta, cu putina sare.
Se curata zarzavaturile, se spala si se taie cubulete. Cand afumatura este fiarta, se adauga in oala fasolea si legumele si se lasa sa fiarba impreuna, acoperit, 20 minute.
Separat, se fierbe zeama de varza impreuna cu leusteanul, crenguta de tarhon, boabele de piper si foaia de dafin. Se strecoara si se toarna in ciorba dupa ce au fiert legumele. Se sareaza ciorba dupa gust si se mai lasa pe foc cateva clocote. Se toaca patrunjelul. Ciorba se toarna in farfurii si se presara patrunjel.

SFAT
Mai apetisanta! Se caleste 1/2 lingurita de boia dulce in 1 ligura de ulei si se pune in ciorba odata cu zeama de varza.

2 comentarii: